GreenBook: Een uitwisbaar notitieboekje (review)

4 mrt 2019 | Groen | 0 Reacties

Notities maken en ze weer uitwissen wanneer je er klaar mee bent. Klinkt als het meest praktische idee ever en dat is het eigenlijk ook. Toch liep ik jarenlang standaard met papieren notitieboekjes op zak (die ik steeds in no time had volgeschreven). Het werd dus tijd voor een alternatief.

Twee Greenbooks

Liever analoog

Ik weet niet hoe het met jou zit, maar ik vind bomen best wel gaaf. En ook best wel belangrijk. Het doet me dan ook een beetje pijn als ik weer eens een stuk of 50 pagina’s aan het printen ben op de universiteit, of als ik wéér een notitieblok weggooi dat volstaat met aantekeningen waar ik toch nooit meer naar zal kijken.

Maar eerlijk is eerlijk: Ik hou van analoog. Ik hou van het gevoel van een pen in mijn hand en de woorden in mijn eigen handschrift op een wit vel papier. Ik zal dan ook niet snel overstappen naar mijn laptop voor het maken van collegeaantekeningen, het schrijven van een gedicht of het onder woorden brengen van gedachtespinsels.

Maar zeker nu ik steeds vaker pagina’s volschrijf met gedachtes die ik niet per se terug zou willen lezen, is het zonde elke keer weer papier te gebruiken. En daarom gaf ik mezelf voor kerst een heel gaaf cadeautje: Een uitwisbaar notitieboekje, oftewel een GreenBook.

Mijn nieuwe notitieboekje: een GreenBook

Ik kocht voor ongeveer 40 euro een pakket met twee geïllustreerde GreenBooks. Beide in A5 formaat met 10 dubbelzijdige pagina’s met lichtgekleurde lijntjes. In het pakket zat voor elk boekje een speciale pen, een sprayflesje met vloeistof, en een doekje om de pagina’s mee schoon te maken. En ik word er altijd zo blij van als bedrijven er een handgeschreven kaartje bij stoppen! Al met al zag het er allemaal prachtig uit en ik was meteen enthousiast.

Uitwisbare notitieboekjes

Inmiddels gebruik ik mijn GreenBook nu al zo’n 2 maanden (Ik heb er één in gebruik, de ander heb ik opgeborgen om aan iemand te geven) en ik heb hem eigenlijk altijd bij me. Ik gebruik hem voor dagelijkse to-do lijstjes, hersenspinsels, journalling en ook op mijn stage om aantekeningen te maken tijdens het bellen.

Schrijven in een GreenBook doet nog wel het meest denken aan een whiteboard, met de gladde ondergrond en de inkt die als het ware op het plastic blijft liggen. Een verschil met schrijven op een whiteboard is dat de aantekeningen die je maakt in een GreenBook wél opdrogen! Binnen een seconde of twee is de inkt zo goed als droog en kun je er veilig met je hand overheen gaan.

Ook geschikt voor lefties?

Als je linkshandig bent, zoals ik, is het in het begin wel even wennen. Nu schrijf ik sowieso vaak met mijn hand boven de regel zodat ik niet meteen alles wegveeg of met mijn hand in de ringband verstrikt raak, en deze tactiek werkt ook prima bij de GreenBook. Heel soms maak ik per ongeluk wel een kleine veeg, maar doorgaans is de tekst al voor het grootste deel droog. Ik kan dan dus nog prima zien wat ik heb gelezen. Als linkshandige zal ik waarschijnlijk nooit zo netjes in dit boekje schrijven als een rechtshandige zou doen, en daar heb ik me bij neergelegd. Eerlijk gezegd doe ik ook niet echt mijn best: Ik wis het toch allemaal weer uit.

Schrijven in een Greenbook

De pen heeft een hele dunne punt, waardoor je wel echt met gemak pagina’s vol kan schrijven. Je kan er zelfs mee hand letteren! Het is alleen niet de bedoeling dat je de dop langer dan een paar seconden van de pen afhaalt. Dan wordt de pen namelijk droog en moet je even krassen voordat er weer inkt uitkomt. Zolang je jezelf aanleert om de dop meteen weer terug op de pen te doen, is er niks aan de hand. Ik heb er in elk geval nog geen problemen mee gehad.

Voor ieder wat wils

Je GreenBook zou je helemaal kunnen aanpassen naar je eigen smaak. Alle pagina’s (zelfs de cover) zijn namelijk uitklikbaar, waardoor je ze op andere volgordes kan leggen of er helemaal uit kan halen. Je zou ook losse pagina’s bij kunnen bestellen: op de website vind je speciale pagina’s voor to-do lijstjes, maaltijd-planningen of habit trackers. Voor de liefhebber is de pen zelfs in verschillende kleurtjes te krijgen.

Uitwisbare pen bij het notitieboekje

Omdat ik mijn GreenBook vooral gebruik voor snelle aantekeningen, heb ik aan mijn lijntjespagina’s en zwarte stift meer dan voldoende. Hoe dan ook ben ik blij met mijn aankoop, want het was toch een beetje een gok als linkshandige. Hoe vaak ik alweer een pagina heb uitgewist kan ik niet meer bijhouden. Maar het witte vel dat keer op keer weer voor me ligt, vertelt me dat ik nog jaren met ditzelfde boekje ga doen. En dat voelt goed. De bomen zullen me dankbaar zijn.

Wil je dit artikel delen op social media? Gebruik dan de icoontjes links ;)

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

welkom!

Ik ben Stephanie en ik neem je graag mee op mijn zoektocht naar een minimalistisch, bewust en gelukkig leven. Getting the pieces together, zeg maar. Kijk vooral even rond of lees hier meer over mij.

welkom!

Ik ben Stephanie en ik neem je graag mee op mijn zoektocht naar een minimalistisch, bewust en gelukkig leven. Getting the pieces together, zeg maar. Kijk vooral even rond of lees hier meer over mij.

 

Share This