Duurzame cadeaus voor de feestdagen

16 dec 2018 | Groen | 0 Reacties

Goed, het is nu echt bijna kerst en misschien betekent dat voor jou dat er weer cadeautjes gekocht moeten worden. Ik verwacht nooit echt cadeaus met kerst, en dat vind ik ook helemaal prima. Maar áls ik cadeautjes zou krijgen, dan zouden de volgende dingen op mijn lijstje staan. Mooi voor een duurzame kerst :)

Een duurzaam cadeau voor onder de kerstboom

1. Geef een ervaring

Vroeger wilde ik altijd alleen maar spullen. Gelukkig ben ik daar nu toch echt op teruggekomen, maar ik heb nog steeds het gevoel dat een ervaring door veel mensen niet echt als een cadeau wordt gezien. Maar een ervaring is een topcadeau om aan iemand te geven! Een concert, een dagje wellness of een pretpark… Je maakt er een ander blij mee en met een beetje geluk ga je zelf mee. Kun je ook nog eens lekker met elkaar bonden.

2. Geef iets zelfgemaakts

Eén van mijn goede vrienden bakt soms een taart voor me als ik jarig ben. Ik vind het zo ontzettend lief dat hij daar moeite voor doet. Om dus maar even duidelijk te maken: Zelf iets maken wordt ontzettend gewaardeerd. Al is het maar een lief kaartje of een paar koekjes. Stop er een beetje liefde in, en de ontvanger waardeert het sowieso. Lekker cliché toch? ;)

3.Geef iets dat op gaat

Dit kan eten zijn, een lekkere doos chocolaatjes bijvoorbeeld, maar het kunnen ook verzorgingsproducten zijn. Ga je voor die laatste categorie, koop dan iets van een merk dat duurzaamheid hoog op de agenda heeft staan. Zelf vind ik Lush een fantastisch voorbeeld. Ik ken niemand die niet blij wordt van de producten van Lush én ze zijn heel goed bezig voor het milieu (door heel bewust om te gaan met verpakkingen, bijvoorbeeld). Ik heb sinds kort de Naked Showergel en ik ben helemaal verslaafd. Loop eens een Lush winkel binnen en je snapt wat ik bedoel.

Lush naked showergel

4. Geef iets van een duurzaam merk

Ik vind eigenlijk dat je cadeaus alleen maar aan iemand moet geven als je zeker weet dat diegene er echt iets aan heeft. Maar als je dan toch iets tastbaars wil geven, ga dan voor een duurzaam merk. En geef iets waar iedereen aan heeft. Ik moest meteen denken aan de sokken van Qnoop: duurzaam, uniek, en sokken kun je altijd wel gebruiken.

5. Geef een cadeaubon

Cadeaubonnen geef ik best vaak omdat het de beste manier is om zeker te weten dat iemand iets leuks met je cadeau kan, zonder dat je een envelop met geld hoeft te geven. En iets dat de ontvanger waardeert is natuurlijk een stuk duurzamer dan iets dat jarenlang ongebruikt in de kast ligt te verstoffen. Extra leuk is het dan natuurlijk om een cadeaubon te geven van een merk of winkel waar jij achter staat. Zo laat je mensen ook nog eens op een niet-dwingende manier kennismaken met toffe of lokale initiatieven.

6. Geef een duurzaam notitieboekje

De enige reden dat deze op dit lijstje staat is stiekem omdat ik deze Greenbook zelf al heel lang wil hebben. Dit notitieboekje werkt namelijk als een soort whiteboard en is keer op keer uitwisbaar. Veel duurzamer dan papier gebruiken dus, zeker wanneer het gaat om dingen als to-do lijstjes of aantekeningen. Deze ga ik nog even voor mezelf kopen, heb ik toch nog een cadeautje met kerst!

Heb jij nog ideeën voor duurzame kerstcadeaus?

 

Wil je dit artikel delen op social media? Gebruik dan de icoontjes links ;)

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

welkom!

Ik ben Stephanie en ik neem je graag mee op mijn zoektocht naar een minimalistisch, bewust en gelukkig leven. Getting the pieces together, zeg maar. Kijk vooral even rond of lees hier meer over mij.

welkom!

Ik ben Stephanie en ik neem je graag mee op mijn zoektocht naar een minimalistisch, bewust en gelukkig leven. Getting the pieces together, zeg maar. Kijk vooral even rond of lees hier meer over mij.

 

Share This