Mijn voornemens voor 2019

7 jan 2019 | Persoonlijke groei | 0 Reacties

Je wil niet weten hoeveel berichten ik de afgelopen week heb gelezen waarin gepleit werd voor het afschaffen van goede voornemens. Ze zouden onrealistisch, onhaalbaar, en toch uiteindelijk weer elk jaar hetzelfde zijn. Maar als je mijn blog een beetje volgt, weet je dat ik het daar absoluut niet mee eens ben.

Goede voornemens voor 2019

Tuurlijk, sommige voornemens zijn gedoemd te mislukken. Maar je moet je voornemens natuurlijk wel afstemmen op jezelf. Het is juist de uitdaging om ze zó op te stellen, dat je ze ook werkelijk wil bereiken. Je moet zorgen dat ze binnen jouw persoonlijke waardes vallen, zodat je bereid bent er hard voor te werken.

Als je ze op die manier opstelt, zijn goede voornemens alleen maar superleuk. Dat heb ik afgelopen jaar zeker gemerkt, en daarom stel ik dit jaar (natuurlijk!) weer een lijstje voornemens op. Er is wat overlap, maar de meeste voornemens zijn nieuw. Omdat de dingen die ik vorig jaar deed, inmiddels gewoontes geworden zijn. Zo ben ik stapje voor stapje mijn grenzen aan het verleggen en kom ik steeds dichter bij mijn ideale zelf. Heerlijk, toch?

Voornemen 1. Meer zero waste leven

Dit klinkt tegenstrijdig en daar ben ik me bewust van :) Ik zou me graag meer verdiepen in de zero-waste lifestyle, waarin het de bedoeling is dat je zo min mogelijk afval produceert. Omdat helemaal zero-waste waarschijnlijk niet haalbaar is, en ik mezelf dat ook niet wil opleggen, wil ik mijn afval in gradaties verminderen. Waarom noem ik het dan toch zero-waste? Omdat ik ontzettend veel inspiratie haal uit de hele zero-waste movement op het internet.

Voornemen 2. Dagelijks gitaar spelen

Hey, deze hebben we eerder gezien! Hoewel dit voornemen niet helemaal geslaagd is, wil ik het dit jaar toch weer proberen. Ik heb nagedacht over een andere manier om dit voornemen te formuleren, maar ben toch weer hierop uitgekomen. Het is gewoon een kwestie van discipline, denk ik. Dan merk ik vanzelf hoe leuk het is.

2019 voornemens

Voornemen 3. Oefenen met fotografie

Ik wil komend jaar graag wat creatiever bezig zijn, en me ook op dat vlak verder ontwikkelen. Een jaar geleden heb ik een fotografie cursus gevolgd en dat was super leerzaam, maar ik heb er daarna niet zo veel meer mee gedaan. Dit jaar wil ik dus graag wat meer oefenen met foto’s maken en camera instellingen.

Voornemen 4. Lunch preppen

Om de een of andere reden heb ik altijd honger, en nooit zin om eten te maken. Ik neem meestal gewoon wat brood mee om de dag door te komen, maar ik hou helemaal niet zo van brood en ik heb ook het gevoel dat het weinig goeds doet, behalve me een vol gevoel geven. Daarom wil ik meer salades gaan eten. Niemand heeft natuurlijk tijd om dat elke ochtend te maken, dus ik wil van tevoren een grote bak maken waar ik steeds een paar dagen van kan eten.

Voornemen 5. Vaker verhalen schrijven

Vorig jaar wilde ik meer schrijven, nu specifiek meer verhalen. Schrijven is leuk, maar ik merk ook dat ik meer behoefte heb aan het echt verzinnen van een verhaal. In een ander personage kruipen en de verloop bepalen. Hier wil ik tijd voor gaan maken, al is het maar een kwartiertje per week.

Voornemen 2019: meer schrijven

Voornemen 6. Minder telefoon-tijd

Dat kwartiertje per week schrijven kan prima af van mijn telefoon tijd, want dat is nou pas echt verloren tijd. Al die uren dat ik door mijn social media aan het scrollen ben, doe ik niks maar geef ik mezelf ook niet de rust om op te laden. Tijd om mijn telefoon gebruik in de gaten te gaan houden dus!

Voornemen 7. Mediteren

Net als gitaar spelen is dit een gerecycled voornemen. Ik wil meer mediteren omdat ik het me meer helderheid geeft, maar ik vind het toch knap lastig om steeds te gaan doen. Er lijkt altijd wel iets beters te doen te zijn, namelijk. Ik moet dus nog even gaan bedenken hoe ik dit precies invulling wil geven, maar ik ga wel mijn best doen!

Voornemen 8. Morning pages schrijven

In feite betekent dit dat ik een soort dagboek wil bijhouden. Niet om te bewaren en op terug te kijken, maar puur voor het moment zelf. Om al het afval waar mijn hoofd soms vol mee zit, te lozen, zeg maar. Als ik dingen op papier zet, lijken ze namelijk ineens veel minder spannend. En dat heb ik soms nodig als ik opzie tegen een lange dag.

Dit zijn mijn voornemens voor 2019! Ik ga hier keihard mee aan de slag en ik zal jullie af en toe updaten hoe het ermee staat :)

Wat zijn jouw goede voornemens?

Wil je dit artikel delen op social media? Gebruik dan de icoontjes links ;)

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

welkom!

Ik ben Stephanie en ik neem je graag mee op mijn zoektocht naar een minimalistisch, bewust en gelukkig leven. Getting the pieces together, zeg maar. Kijk vooral even rond of lees hier meer over mij.

welkom!

Ik ben Stephanie en ik neem je graag mee op mijn zoektocht naar een minimalistisch, bewust en gelukkig leven. Getting the pieces together, zeg maar. Kijk vooral even rond of lees hier meer over mij.

 

Share This