Drie challenges om het jaar goed mee te beginnen

31 dec 2018 | Persoonlijke groei | 0 Reacties

Misschien geloof je niet in voornemens voor een heel jaar, maar een maandje is te overzien, toch? Ik zet een aantal van mijn favoriete challenges op een rijtje. Voor als je nog op zoek bent naar een uitdaging voor de eerste maand van het nieuwe jaar.

Voor mijn gevoel heb ik nu al een stuk of tien keer vermeld dat 2019 voor de deur staat. Dat zal ik dus niet meer zeggen. Maar feit is wel dat het bijna januari is. En toevallig is januari de eerste maand van het nieuwe jaar. En of je nou doet aan goede voornemens of niet, het kan nooit kwaad om je jaar een beetje goed te beginnen. Wanneer je al je energie na de jaarwisseling weer een beetje hebt teruggevonden, tenminste.

Ik vind het altijd wel een tof idee om een beetje bewust met een nieuw jaar te beginnen. Bewust met hoe ik mijn tijd indeel en hoe ik mezelf behandel. Het liefst leg ik de fundering voor nieuwe gewoontes. En deze challenges vind ik heel waardevol om mezelf een eind op weg te helpen. Zodat ik al mijn nieuw opgebouwde gewoontes niet na een maand als een baksteen laat vallen. Maar je moet natuurlijk zelf weten waar je gelukkig van wordt.

1. Yoga With Adriene: Yoga Challenge

Mijn favoriete online yogadocente, Adriene Mishler, organiseert elk jaar een yoga-challenge. Gedurende heel de maand januari plaatst ze elke dag een nieuwe yogales online via Youtube. De lessen duren gemiddeld ongeveer 30 minuten en je kan ze dus lekker thuis op je gemakje uitvoeren.

Yoga als routine

Twee jaar geleden heb ik voor het eerst met zo’n challenge meegedaan, en dat is me super goed bevallen! Adriene is een heeeel fijn persoon (afgelopen september heb ik haar ontmoet, dus nu ben ik echt een fangirl) en het is net alsof ze met je in dezelfde ruimte staat. Als het idee van yoga je een beetje aanstaat, kan deze challenge dus een toffe introductie voor je zijn.

Hier kun je je aanmelden voor de challenge van dit jaar: Dedicate. Elke dag ontvang je dan een mailtje met een boodschap van Adriene. De januari challenges van afgelopen jaren (en standaard wekelijkse video’s) zijn trouwens ook nog via haar Youtube kanaal te vinden, mocht je benieuwd zijn hoe zo’n video eruit ziet.

2. Vegan Challenge of VeggieChallenge

De Vegan Challenge is inmiddels al een beetje een klassieker. Drie keer per jaar vindt dit project, georganiseerd door de Nederlandse Vereniging voor Veganisme, plaats. Het doel is, uiteraard, om mensen bekend te maken met veganistisch eten en te laten zien dat het helemaal niet lastig hoeft te zijn. Wanneer je meedoet met de Vegan Challenge word je er dan ook echt doorheen geloodst. Denk aan simpele recepten, dagmenu’s en heel veel tips.

Ik ben al een tijdlang bezig met steeds meer veganistisch eten, en dat gaat hartstikke goed. Maar ik ben nu ook wel benieuwd of het me lukt om volledig over te stappen naar een vegan levenswijze. Ik ga dus (voor de eerste keer!) meedoen met de Vegan Challenge en proberen een hele maand uitsluitend veganistisch te eten!

Eten in een restaurant - vaker vegan

Via de website van de Vegan Challenge kun je je opgeven. Is veganistisch net een stapje te ver maar zou je wel wat bewuster op je eten willen letten? ProVeg Nederland organiseert in januari ook de VeggieChallenge. Als je hieraan meedoet kun je, in plaats van een volledig veganistische maand, ook kiezen voor vegetarisch of vleesvrije dagen! Opgeven voor de VeggieChallenge kan hier.

3. Boho Berry: January Check-In Challenge

Zelfreflectie is altijd een goed idee! Boho Berry is een van mijn favoriete creatieve Youtubers. En via haar instagram komt ze elke maand met een nieuwe zelfreflectie-challenge. Zo ook in januari! Voor elke dag van de maand heeft ze een woord of een korte zin, en jij mag helemaal zelf bepalen wat je daar mee doet. Schrijven, tekenen, een video? Alles is goed.

Per dag hoef je maar heel weinig te doen (al maak je het natuurlijk zo uitgebreid als je zelf wil) dus het is heel goed te overzien. Ik ben nu nog bezig met de december-challenge en ik ben alweer tot hele waardevolle inzichten gekomen. Ik meen het dus echt als ik zeg dat ik het iedereen zou aanraden om het in elk geval een keer te proberen. Desnoods niet eens elke dag. Al is de lol van een challenge natuurlijk wel dat je hem helemaal volhoudt ;)

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Kara 🌸 Boho Berry (@boho.berry) op

Via instagram kun je trouwens de hashtag #BohoBerryChallenge volgen, om te zien wat anderen met challenge doen. Opgeven hoeft niet, ik sla meestal een foto van de challenge in mijn telefoon op, zodat ik die elke dag makkelijk terug kan vinden.

 

Let’s do this!

Dit zijn de drie challenges waarmee ik januari ga beginnen! Ik heb er zin in en hoop dat er veel mensen met me mee doen. Wel is het natuurlijk belangrijk om doelen haalbaar te houden. Dus als je nog nooit yoga hebt gedaan en normaal 5 keer per week vlees eet, moet je de challenges misschien niet allemaal tegelijk doen :)

Doe je mee met één van de challenges?

Wil je dit artikel delen op social media? Gebruik dan de icoontjes links ;)

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

welkom!

Ik ben Stephanie en ik neem je graag mee op mijn zoektocht naar een minimalistisch, bewust en gelukkig leven. Getting the pieces together, zeg maar. Kijk vooral even rond of lees hier meer over mij.

welkom!

Ik ben Stephanie en ik neem je graag mee op mijn zoektocht naar een minimalistisch, bewust en gelukkig leven. Getting the pieces together, zeg maar. Kijk vooral even rond of lees hier meer over mij.

 

Share This